Pääteemat

Yrittäjyys

Omaa työuraa teollisuudessa pk-yrittäjänä ja kulttuuripuolella yksinyrittäjänä on takana jo 25 vuotta.

 

Yrittäjät ja yritykset luovat työpaikkoja ja työpaikat luovat verotuloja, jota ilman kuntatalous ei pärjää. Myös elävä kaupunkikeskus tarvitsee yrittäjiä, sillä ilman yrittäjiä ei ole elinvoimaa. Meillä on paljon yksityisiä elinkeinonharjoittajia, toiminimiyrittäjiä, joita ei saa unohtaa!

 

Tampereen kaupunginvaltuustoon tarvitaan kokeneita yrittäjiä, jotka valvovat ja edistävät yritysten toimintaedellytyksiä Tampereella.

Kulttuuri

Olen ammatiltani myös näyttelijä ja laulaja, mikä selittänee intohimoni kulttuuria kohtaan.

 

Tampere on Suomen teatteripääkaupunki, mitattaessa esimerkiksi teattereiden tai katsojien lukumäärää suhteessa kaupungin asukaslukuun. Valtionosuuden piiriin hyväksyttyjä teattereita Tampereella on kuusi (Tampereen Työväen Teatteri, Tampereen Teatteri, Tampereen Komediateatteri, Ahaa-teatteri, Teatteri Mukamas ja Tanssiteatteri MD), joista Tampereen Työväen Teatteri lasketaan yhdeksi Suomen kansallisista päänäyttämöistä.

 

 

 

Teattereiden kaupunginavustukset tulee nostaa oikealle tasolle suhteessa valtionosuuteen, tunnustaen siten teattereiden merkitys kulttuuriperinnön, työllistämisen ja matkailun edistämisen kannalta sekä tamperelaisten näyttelijöiden arvon Tampereen tunnettuuden lisääjänä. Tutkimusten mukaan teattereihin sijoitettu tukieuro tulee moninkertaisesti takaisin.

 

Tampereelle tulee perustaa Teatterimuseo vaalimaan tamperelaisten teatterien, näyttelijöiden ja näyttämötaiteen historiaa. Se toimisi myös arvokkaana osana Euroopan kulttuuripääkaupunki -hanketta. Teatterimuseo – kuten teatteritkin, olisi Tampereelle merkittävä vetovoimatekijä, tuoden veroeuroja Tampereelle.

Tampere Filharmonia yksi Suomen arvostetuimmista ja tasokkaimmista orkestereista.

Monipuolisen kulttuurin toimintaedellytykset Tampereella pitää turvata ja kulttuurin harrastamisen ja opiskelun mahdollisuuksia lisätä.

F5FF274E-F38E-4800-A222-5A3FDEAAC65D.png

Veneily

Olen veneillyt koko ikäni, joskin Saimaalla ja vasta syksystä 2019 alkaen Näsijärvellä. Tampere on veneilymahdollisuuksien kaupunki! Sillä on molemmilla puolillaan kaksi suurta järveä ja valtavasti rantaviivaa, mutta vain vähän palveluita veneilijöille, kaupunkilaisille tai matkailijoille. Pyhäjärveä tunnen huonommin, mutta Näsijärven upeat luontokohteet tarjoavat elämyksiä ja virkistystä kaupunkilaisille, liikkuvatpa he veneellä, meloen tai vesiskootterilla.


Helpot vuokrausmahdollisuudet laskisivat kaupunkilaisten kynnystä tutustua veneilyyn. Mustalahden satamaa tulisi elävöittää parantaen sen palveluita ja lisäten sen vierasvenepaikkoja. Sataman yli suunniteltu siltä tulee rakentaa niin, että se ei estä Tarjanteen ja muiden reittiliikenne- ja risteilyalusten saapumista ja lähtöä eikä muuta veneilyä.

Näsijärvelle pitää lisätä tankkaus- ja tyhjennysmahdollisuuksia, jotta Murolen kanava ja kaukaisemmat kohteet ovat paremmin veneilijöiden tavoitettavissa. Kämmenniemeen pitää rakentaa asiointilaituri, jotta vesialueen ainoa kauppa on kaikkien veneilijöiden tavoitettavissa. Pallosaareen tulisi rakentaa laituri rantautumista varten ja Peronsaaren eli Saarenperän ylläpitoon tulee panostaa tosissaan.

Viitapohja sijaitsee Pohjoismaiden ainoan sisävesivuonon päässä. Sieltä löytyy Kintulammen luonnonsuojelualueen reitit, monenlaisia urheilumahdollisuuuksia, kuten ratsastusta sekä majoitusta ja maatilamatkailua. Mutta siellä ei ole lainkaan vierasvenelaituria veneilijöille eikä laivalaituria reittiliikenteelle. Myös Maisansalo on helmi, jonka palveluita veneilijöille pitäisi kehittää.

Kohteiden tavoitettavuus, toimivat palvelut ja olosuhteet mahdollistaisivat myös reitti- ja risteilyliikenteen lisäämisen Tampereella. Se lisäisi elinkeinomahdollisuuksia, ja kehittäisi Tampereen matkailua ja sen vetovoimaa.

Koulutus

Olen ikuinen teekkari. Tampere on paras paikka opiskella. Monipuoliset opiskelumahdollisuudet tuovat muuttovirtaa ja palvelevat etenkin elikeinoelämää, joka tarvitsee koulutettua työvoimaa. Vetovoima kasvaa erikoistumalla. On myös huolehdittava, että teatterin, musiikin ja tanssin opetus ei pääse karkaamaan Tampereelta! 

Turvallisuus

Elävä keskusta on turvallinen. Keskustan kehittäminen asuntorakentamisen avulla pitää kaupan ja palvelut keskustassa. Työpaikat sekä koulutus ja vapaa-ajanmahdollisuudet vähentävät syrjäytyneisyyttä. Turvallisuus syntyy kehittämällä yrittäjyyden ja kulttuurin edellytyksiä ja koulutusmahdollisuuksia.